Emotion

De droge huid specialist

Niemand is geboren met een droge huid, dus als gevolg hiervan, is de droge huid een verslechtering van je huidconditie. Iedereen behandelt oppervlakkig een droge huid, maar eigenlijk is een droge huid een complex probleem. De droge huid is de meest voorkomende huidtype … en (van een recente statistiek) rond de 80% van de mensen met een droge huid zijn NIET TEVREDEN met hun crème of de professionele behandelingen die ze hebben gekregen.

Emotion heeft in zijn productlijn maar 1 focus, de droge huid. En er zijn meerdere soorten droge huid. Al onze biologische producten hebben tot doel om de droge huid weer in evenwicht te brengen.

 

Droge huid

Een gezonde huid wordt beschermd door het sebum. Een delicate balans tussen water en vet en dit houdt de huid gezond. Helaas is het sebum vaak beschadigd door externe factoren (zon, vervuiling, klimaat) en interne factoren (medicatie, cellulaire veroudering, stress, etc.).

De droge huid kan je onderverdelen in:

  • Droog (je huid zal steeds droger en droger gaan aanvoelen, last van xerosis hebben, afschilferen, jeuken, ontstekingsreactie vertonen, risico op eczeem, risico op dermatitis, en vaak staat make-up niet meer mooi)
  • Droog & Gevoelig (je huid zal steeds  droger en droger aanvoelen, constante roodheden hebben, couperose hebben of het ontstaat, gevoelig zijn, reactief zijn, intolerantie hebben voor crèmes en make-up, afschilferen, jeuken, ontstekingsreactie vertonen, risico op eczeem, risico op dermatitis, en vaak staat make-up niet meer mooi)
  • Droge huid met verslapping (je huid zal steeds meer droger en droger aanvoelen, verslappen, diepere rimpels, diepere mondrimpels en neuslippenplooi hebben, je huid kan er grijzer er uitzien, en levenloos uitzien)
  • Droge Verouderde Huid (mature) (je huid zal de hele dag droog aanvoelen, ruw zijn en onregelmatig, vaak is deze huid dikker, kan couperose hebben, roodheden, pigmentvlekken hebben en diepere rimpels/lijnen, vaak verouderd deze huid sneller)

Een vaak gemaakte fout is dat we vak horen en geadviseerd krijgen dat een droge huid moet behandeld worden met vochtherstellende producten. Maar om een droge huidproblemen echt op te lossen, moet je begrijpen hoe de droge huid is samengesteld en hoe het ECHT werkt. Dit is een geheel andere benadering die dieper gaat. De enige manier om te zorgen dat een droge huid minder gaat verslechteren is door middel van het herstellen van de epidermale barrièrepermeabiliteitshuishouding.  

 

De basis van de producten

Op zoek naar een formule die biocompatibel is met de huid, hebben de wetenschappers van Emotion het ESU biocomplex® ontwikkeld. Deze basiscrème lijkt zoveel mogelijk op de natuurlijke beschermlaag. De huid herkent de basis als eigen en absorbeert de producten daardoor uitstekend. Dit ESU biocomplex® bestaande uit plantaardige oliën, karitéboter, bijenwas en antioxidanten. Deze ingrediënten ondersteunt de functie van de huid, beschermt tegen schadelijke invloeden en gaat stress tegen. De huid neemt de gladde textuur gemakkelijk op, zonder een vettig gevoel achter te laten.

 

Emotion kiest zijn ingrediënten bewust

EMOTION bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, geurstoffen, allergenen of parabenen. En evenmin stoffen die de huidfuncties veranderen en een occlusieve filmlaag achterlaten. Bijvoorbeeld minerale oliën, siliconen, paraffine en vaseline. In plaats daarvan bevat Emotion etherische oliën, plantaardige extracten en oliën en hypoallergene aromas. Ultrazuiver water en innovatieve verpakkingen beperken het gebruik van conserveringsmiddelen.

 

Veiligheid

De producten van EMOTION voldoen aan de meest strenge Europese regelgeving inzake de veiligheid van cosmetische producten voor zowel professioneel als thuiszorg gebruik. Aangezien veiligheid een kernwaarde van onze filosofie is, zijn al onze producten dermatologisch en nikkel getest (dit is niet verplicht volgens Europese wetten). EMOTION producten zijn uitsluitend vervaardigd in Italië en voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en de UE GMP voorschriften.

 

Uniek comfort

De samenstelling van EMOTION ondersteunt de huid door de actieve ingrediënten die de natuurlijke werking van de huid nabootsen. Hierdoor vult het product de huid daar waar dat nodig is aan op natuurlijke stoffen als antioxidanten. De EMOTION laboratoria wetenschappers hebben goed naar de texturen van de crème gekeken. Hierdoor bereikt het product een unieke comfort voor de consument. Alle EMOTION producten hebben exclusieve en unieke texturen die voldoen aan de meest veeleisende consument.

 

Veiligheid

De producten van EMOTION voldoen aan de meest strenge Europese regelgeving inzake de veiligheid van cosmetische producten voor zowel professioneel als thuiszorg gebruik. Aangezien veiligheid een kernwaarde van onze filosofie is, zijn al onze producten dermatologisch en nikkel getest (dit is niet verplicht volgens Europese wetten). EMOTION producten zijn uitsluitend vervaardigd in Italië en voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en de UE GMP voorschriften.

 

Ben jij schoonheidsspecialiste of huidtherapeute?

Ontdek dan wat EMOTION voor jouw bedrijf kan betekenen en vul het contact formulier in, zodat we spoedig contact met je kunnen opnemen. Met onze professionele producten, hoogwaardige trainingen en ondersteuning voor uw bedrijf, is EMOTION meer dan een biologische merk. EMOTION biedt professionele producten en verkoop producten die onmiddellijk een uniek comfort bieden. Wilt u ook een lijn waar de ingrediënten van kloppen, een uniek merk die anders is dan alle andere merken, neem dan zeker contact met ons op of kom gratis naar een training.

Bezoek de EMOTION website